UBAT KETIAK PALING MUJARAB

korang pernah tak ada masalah ketiak berbau hangit??..dan jalan penyelesaiannya ialah pakai deodorant..di pasaran terdapat pelbagai jenis deodorant yang kita boleh pilih, kadang-kadang rambang mata dibuatnya. lagi pun pemakaian deodorant ada keburukannya tau…

keburukan deodorant:
  • mengandungi bahan kimia paraben sebagai bahan pengawet yang selalunya terkandung dalam bahan kosmetik lain. bahan kimia ni boleh menyebabkan kanser payudara bagi wanita.
  • ketiak jadi melekit
  • meninggalkan kesan mendap berwarna kuning pada bahagian ketiak baju.
  • perlu di pakai secara kerap


okey…back to the main topic..hehehe..sebenarnya saya nak share something. Sebenarnya saya ni jenis yang tak suka pakai deodorant sejak usia baligh dan ketiak first time membusuk. memang pernah pakai tapi leceh plak kena pakai ari-ari. bila miss pakai sehari dua ketiak dah berbau……. nak tau apa yang saya guna???? jeng..jeng..jeng….


hah ini lah dia produk yang dah saya gunakan sejak 13 tahun dahulu sebagai deodorant. Dulu bedak ni dalam tin tapi sekarang dah upgrade dan ada pelbagai pilihan bau antaranya lavender. ianya sangat bagus untuk menghilangkan bau ketiak padahal kegunaannya adalah untuk baby-baby yang kena ruam kulit dan sebagainya. bila pakai bedak ni ketiak kita akan jadi rasa kering aje…  sangat berkesan menyerap lembapan…  tak tinggalkan rasa melekit..kerana teksturnya lebih kurang sama dengan kapur sireh…kita tak payah dah nak risau kesan yang di tinggalkan pada baju kita. Dan yang paling best bila pakai deodorant ni tak payah pakai hari-hari tau macam deodorant stick dan sebagainya. record paling lama saya tak pakai ketiak tak berbau-bau jugak ialah 1 week..caya tak?….contoh ler saya pakai ari ni…pastu tak yah pkai dah…tahan dalam 1 minggu…itu pun bergantung dengan badan masing2…kadang2 3 hingga 4 ari…..dan paling penting tak ada bahan kimia yang boleh menyebabkan kanser

sapa-sapa kat luar sana yang ada masalah ketiak hangit, masam atau busuk tak salah cuba bedak ni sebagai deodorant….
About these ads

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s