Arsenal mahu kekal No. 3

Arsenal mahu kekal No. 3

LONDON – Arsenal berhasrat untuk mengukuhkan kedudukan di tangga ketiga Liga Perdana England dengan menewaskan Aston Villa malam ini.

Skuad bimbingan Arsene Wenger itu menjadi pilihan untuk berada dalam kelompok tiga pasukan terbaik musim ini se- lepas mencatat kemenangan 1-0 ke atas Everton awal pagi kelmarin.

Arsenal berjaya memintas kedudukan Tottenham Hotspur di tangga ketiga sele- pas skuad bimbingan Harry Redknapp itu seri 1-1 dengan Stoke City di White Hart Lane.

Menjelang aksi di Stadium Emirates malam ini, Arsenal dijangka tidak berdepan masalah besar untuk membenam cabaran Villa yang kini menduduki tangga ke-15.

Menyedari peluang Arsenal mengekalkan kedudukan di tangga ketiga semakin cerah, tonggak pertahanan, Laurent Koscielny berharap rakan-rakan sepasukannya menampilkan rentak bertenaga ketika beraksi di hadapan penyokong sendiri nanti.

“Kemenangan ke atas Everton adalah se- suatu yang baik tetapi apa yang lebih penting, perlawanan menentang Aston Villa,” kata Koscielny.

“Sekiranya kami menang, ia sangat baik buat kami. Kami mahu mempertahankan kedudukan ini (di tangga ketiga) dan penting untuk kami bermain dengan baik.

“Ia tidak hanya bergantung kepada empat pemain pertahanan. Semua pemain perlu bekerja keras dan kami perlu melakukan serangan bersama.

Kejayaan ke atas Everton adalah kemenangan keenam berturut-turut buat Arsenal dalam kempen liga, selain skuad The Gunners itu tidak bolos sejak awal Februari lalu.

“Kami melalui tempoh yang sukar sebelum ini tetapi kami memiliki ramai pemain yang hebat dan sebuah pasukan yang baik.

“Bola sepak berubah dengan pantas dan dalam tempoh tiga atau empat minggu, kami perlu meneruskan rentak kemenangan.

“Kami perlu mengekalkan situasi itu dan apa yang lebih penting, memastikan kami kekal dalam kelompok empat pasukan terbaik,” jelas Koscielny. – AFP

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s