Penipuan Motosikal Terpakai Yamaha LC135 Di Laman Web

Mangsa penipuan jual beli motosikal murah Motor Yamaha LC135 lesap wang RM1850.

Gara-gara kerana ingin membeli motosikal terpakai Yamaha LC135 yang murah, Mohd Azahar Osman, 26, kerugian sebanyak RM1850. Mohd Azahar Osman yang berkerja sebagai perunding produk kerugian wang yang disimpannya selama setahun akibat terpedaya dengan iklan jualan motosikal dalam laman web tempatan.

Menurut Mohd Azahar Osman lagi, dia sudahpun mengambil langkah berhati-hati seperti menyemak nombor pendaftaran motosikal Yamaha LC135 tersebut di Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) dan polis mengenai status pemilik Yamaha LC135 serta saman tepapi ternyata itu tidak mencukupi.

Iklan motosikal terpakai Yamaha LC135 itu ditawarkan oleh lelaki dari Johor itu menarik perhatiannya sebelum Mohd Azahar berhubung melalui telefon dan berbincang mengenai proses pembelian Yamaha LC135 secondhand tersebut.

Difahamkan harga penuh bagi motosikal terpakai Yamaha LC135 yang hendak dibeli itu ialah RM3700. Lelaki tersebut telah menghilangkan diri setelah menerima bayaran separuh sebanyak RM1850 daripada Mohd Azahar Osman untuk motosikal terpakai Yamaha LC135 tersebut. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s