Fiq Mentor Sedang Peluk Siapa Tu?

Dah jadik kebiasaan, sesiapapun yang jadi buah hati atau pendamping kepada seseorang selebriti, ia pastinya akan mendapat perhatian wartawan hiburan atau pun masyarakat.

Aku rasa, sebab itulah ada ramai di kalangan artis tersebut yang terpaksa main sorok-sorok dengan wartawan untuk menutup cerita benar tentang kewujudan buah hati mereka itu.

Ada tu, sampai lari lintang pukang apabila terserempak dengan wartawan. Siap sanggup sembunyi dalam toilet lagi.

Walaupun macam tu, ada jugak pemegang title wartawan hiburan ni yang tetap boleh menghidu atau mendapat tahu tentang kisah percintaan sang artis. Haa.. jangan main-main tau.

Yelah, sekarang ni pun dah ramai paparazzi di Malaysia. Jadi tidak hairanlah paparazi ini sanggup cari duit dengan menyebarkan berita-berita sebegini kepada wartawan hiburan untuk disebarkan pula kepada pihak umum.

Pun begitu, bagi aku tak salah sebenarnya, kalau kisah cintan-cintun ini dikongsi bersama peminat, cuma janganlah ianya dilakukan secara berlebih-lebihan pula.

Peminat pun nak ambil tahu jugak siapakah bakal suami dan isteri kepada artis kesayangan mereka.

Nanti kalau tak disukai peminat, silap-silap hari bulan, artis itu tidak laku lagi selepas kahwin. Tapi jangan terlebih sudah. Cukuplah sekadar mengaku dan menjelaskan perhubungan tersebut.

Wah..dan macam doktor cinta pula aku nikan? Apa sekalipun, kali ini, aku nak story mory tentang kisah juara Mentor musim ke-2 iaitu Fiq. Agak lama tak dengar kisah dia. Paling-paling pun, hanya tahu dia sekarang tengah duk sibuk mempromosikan single terbarunya berjudul Tragis.

Sebelum itu, Fiq pernah berjaya melayakkan diri dalam peringkat separuh akhir Anugerah Juara Lagu 25 (AJL25) menerusi lagu Manifestasi Cinta dendangannya bersama kumpulan nasyid Mirwana dulu.

Kini, kehidupan Fiq semakin bahagia. Malah, semenjak protege Amy Search ini sudah mempunyai buah hati, senyumannya pun makin melebar sekarang ini.

Menurut sumber, kekasih hati Fiq ni bernama Fiona. Dengar cerita, Fiona yang cantik ini adalah seorang model. Malah, wajahnya sering menghiasi majalah fesyen tempatan.

Apa yang memanaskan cerita kali ini, sebelum dikatakan bercinta dengan Fiq, Fiona pernah melayari bahtera cinta bersama dengan bekas finalis Pencarian Majalah Maskulin iaitu Ariey Mustapha.

Tapi, mungkin percintaan mereka tidak kesampain kot. Jika benar mereka bercinta, kami doakan pasangan ini bahagia sampai ke jinjang pelamin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s