Gambar Yuna Dedah Aurat Cetus Kontroversi


Di atas ini adalah gambar yang dihantar Yuna buat tatapan peminat beliau di Instagram dua hari lalu.

Yuna yang sememangnya aktif di Instagram menghantar gambar ini ketika dalam perjalanan menuju ke Chicago, USA sebagai sebahagian daripada tour persembahan beliau.

Peminat yang prihatin, harapnya, tampil memberikan komen tentang Yuna yang mendedahkan aurat (gambar kaki) melalui gambar ini sedangkan popular dengan imej bertudung.

Tetapi, kalau anda pergi lihat di Instagram, komen komen negatif sudah dipadam oleh Yuna. Kami rasa peminat tidak perlu terlalu ekstrim dalam mengkritik. – Rk

25 thoughts on “Gambar Yuna Dedah Aurat Cetus Kontroversi

  1. Bodo r korang..gmbr kaki pn nk jd isu..ramai je kt luar 2 btudung nmpk.kaki..bangang tahap gaban.klu ye pn xyh nk taksub sgt agama 2.kang tesesat lak.

  2. hmmmm~
    owg zaman skarang, ske crik slah owg…nmpak itu ini mula la nek isu….diri sendri xna pkir plak…

  3. alahai yuna bknnyer alim sgt kot..pakai tudung bkn tutup sepenuhnya pun..so xyh la isu kaki jd perhatian..ntah pape…even aku x minat yuna skalipun ats kegedikannya itu (since 1 faculty masa study dulu)tp aku x suka isu kaki jd kecoh…yg pakai jubah nmpk kaki xde plak nk jdkn isu…giler ke hape???

  4. Alahai awek at fb.wat dp gambar seksi2 x nk plak kecoh..ciap ckp ouch nice ur dp..ntah pape ntah..sal kaki pon nk wt hal.ap da biase la mulutorangmmgpyhnktutup.sabarjewlah.. Weeeee<3<3 berckptupandang2lah jgnmenserbujew..

  5. bodoh btoi larr sapa dok wt ISU psal bnda cmnie padahal ramai lg BETINA kt FB n TWITTER dok wt DP gmbar SEKSI n Xtutup aurat lngsung korang ade kesah x?? xde kn..yg psal nie..nk riuh 1 Dunia..bangang tahap cipan doe…

    smua org ada kkurangan n ksilapan msing2…DAMN btol sape yg doki wt ISU!!!

  6. Tak payah lar nak kecoh pasal isu kecik ni. Dosa pahala masing-2. Atas niat hati je nak ubah ke taknak. Yang kat luar sana tu , pakai tudung nampak betis , lengan , tak kecoh pulak. Kalau yang tutup aurat sekalipun tak jaga batas pergaulan tetap dosa lar. Senang-2 kita tak payah kisah pasal diorang. Wat apa kita cara hal orang. Kita semua pun tak tahu dah tutup semua ke aurat tu

  7. Ala depan korang jew… Tutup sana tutup sini… Berapa kerat jew artis yg betol2 ta'at beriman… Dh kerjaya pon haram… Xyah la nk selindong3… Pakai tudung baju jolok mata… Ape ke jadahnya tu… Ini yg yg nk di agong2 kan… Lebih baik baca kitab tgok2 salasilah nabi kita lgi baik… Aminn…

  8. betul tu…..cuba lah tegur dia dari hujung rambut sampai hujung kaki. maksudnya kesemua yg perlu beliau lindungi. pastu ajarlah diri sendiri jgn terlalu sanjung sangat penyanyi. Nanti gini lah jadinya…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s