Inilah punca pertelingkahan antara Tasha Shilla, Neelofa dan Anzalna

Inilah punca pertelingkahan antara Tasha Shilla, Neelofa dan Anzalna

Waduh…kamu-kamu ni baru saja mula bertapak di dunia penuh nista dan kontroversi.

Rupa-rupanya banyak ‘dark side’ masing-masing yang disembunyikan yang akhirnya terkeluar juga demi mengejar populariti.

Memang agak pedas kenyataan Neelofa, kena pulak batang hidung sendiri, aduhai..

Yang Anzalna pulak nak tumpang semangkuk, tambah nasik, tambah lauk, gaul sekali..lagi teruk!

Hahaha…last sekali, Abg Zed Zaidi to the rescue!

Berikut adalah kenyataan Neelofa yang menyebabkan Tasha Shilla hangin satu badan di sebuah majalah

Kenyataan Neelofa

Sebanyak 95 peratus kawan-kawan atau orang yang Lofa jumpa semua bertanya, siapa dia (Tasha)?

Jadi, bila ada cerita yang mengatakan kononnya pemenang itu membeli suratkhabar untuk menang, Lofa pun tertanya-tanya. Pada Lofa, nak sangat menang, bagilah. Dia menang pun tak menjejaskan apa-apa.

Katakanlah Najwa Latiff menang, itu logiklah kan? Ini sebaliknya.

Tolonglah. Sebab itu Lofa cakap Lofa tak kisah kalah di tangan Najwa Latiff sebab dia memang popular. Bukan di tangan pelakon itu. Kalau labur berpuluh ribu semata-mata nak dapat award, bagi Lofa lupakanlah. Lebih baik Lofa gunakan duit it utuk bayar wang pendahuluan rumah atau benda lain.

Tak berbaloi langsung.

Well, Tasha Shilla pastinya hangin dengan kenyataan tersebut bukan? Tapi, Neelofa pandai memberi komen dengan tidak menyatakan naman individu tersebut. Pastinya ada yang sudah terasa, dan inilah kenyataan beliau yang dipetik dari blog Beautiful Nara

Kenyataan Tasha Shilla

Bagi saya, semua calon Top 5, popular dan mereka berpeluang untuk menang. Hanya Lofa seorang sahaja yang dilihat seolah-olah mempertikaikan kemenangan saya, calo lain tak cakap apa-apa pun, malah ucap tahniah lagi. Dari situ saya dah nampak, Lofa seorang sahaja yang bermasalah. Mungkin sebelum ini Lofa memandang rendah terhadap saya.

Lofa nie depan saya lain, belakang lain. Selepas membaca kenyataannya, saya rasa Lofa seorang yang bermuka-muka. Bagi saya, dia ada perasaan busuk hati, sebab tu dia boleh mengeluarkan kenyataan berkenaan. Lofa sendiri yang menunjukkan dirinya tidak berpuas hati dengan saya menerusi kenyataannya sebelum ini. Orang yang membaca kenyataannya, boleh membuat penilaian mereka.

Melalui twitter, Lofa tulis “next year kita pun kena beli paper satu lori juga”. Bagi saya, sekiranya tahun depan dia tercalon sekali lagi dalam Top 5, beliau nak beli satu lori, terpulanglah. Itu usaha dia. Masing-masing ada peminat. Apa yang ditulisnya itu menunjukkan Lofa tak boleh terima kenyataan. Bagi saya, Lofa tak perlulah mengaibkan saya, cakap saya macam-macam.

Apabila saya ada kawan seperti Lofa, lebih baik saya menjauhkan diri daripadanya. Sepatutnya dalam industri, tak boleh ada perasaan busuk hati kerana kita perlu sokong kerjaya masing-masing.

Kalau kita tak menang, sewajarnya kita berusaha lebih gigih. Sekiranya nak bersaing, biarlah sihat, bukannya mengeluarkan kenyataan negatif untuk menjatuhkan pihak lain.

Bagi saya sebelum kita nak mengata perihal orang lain, cerminlah diri sendiri dulu. Kenyataan Lofa ibarat meludah ke langit, terkena mukanya sendiri.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s